Inloggad som - Logga ut
Privat
broken link
Logga in

Härjeåns Energi AB

www.harjeans.se och www.hmab.se

Härjeåns Energi AB tog över produktionen vid HMAB:s anläggning i Sveg 2014, här har vi sedan 1989 tillverkat torra biobränslen. Anläggningen byggdes ursprungligen för att leverera torvbriketter till Vattenfalls anläggning i Uppsala. HMAB har under de senaste åren tillverkat briketter med både torv och trä som råvara. Kunderna har i första hand varit värmeverk i Uppsala och Stockholm. Transporterna har skett med järnväg. År 2006 kompletterades produktsortimentet med pellets för både industri- och privatmarknaden. Härjeåns Energi/HMAB ägs av den finska koncernen Herrfors Katternö Group. Härjeåns Energi tillverkar idag ca 75 000 ton per år vid fabriken i Sveg.

Pelletsen är kvalitets- och miljösäkrad och tillverkas av gran- och furuspån från närbelägna sågverk i och omkring Dalarna och Härjedalen. För att säkra kvaliteten i produkten sker kontinuerligt tester och labratorieprövningar under produktion och vid externa ackrediterade laboratorier. Företagens gedigna erfarenhet, höga kompetens och moderna tillverkningsutrustning säkrar en god kvalitet. Pelletsen uppfyller kraven för Svensk bränslepellets klass 1 och den Europeiska standarden EN Din Plus A1

Pelletsen finns att köpa som bulk, småsäck på pall 832 kg och storsäck 600kg. Du hittar vår pellets här via vår hemsida, direkt av oss (endast företag) eller hos någon av våra återförsäljare runt om i hela landet.

Hantering av personuppgifter

Den 25 maj 2018 införs en ny reglering, Dataskyddsförordningen (GDPR), i hela EU. Det är viktigt för oss på Härjeåns Energi AB att du även fortsättningsvis har förtroende för hur vi hanterar och lagrar data om dig. I vår Integritets-policy beskriver vi närmare vad vi använder data till, hur vi skyddar den och de rättigheter du har. Detta tillsammans med ytterligare information om hur Härjeånskoncernen värnar om din trygghet hittar du i vår dataskyddspolicy.

Härjeåns Energi AB behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra leverans av pellets till kunden, marknadsföring samt information till kunden. Vi på Härjeåns Energi AB sparar kunduppgifter på kunder som beställt pellets under innevarande år samt föregående 2 kalenderår. Fakturor med kunduppgifter sparas enl. Bokföringslagen.

Se Härjeåns dataskyddspolicy för en närmare beskrivning av Härjeåns personuppgiftsbehandling.

Du är välkommen att höra av dig till oss om du har några frågor, inte vill ha fler erbjudanden/nyhetsbrev eller vill att vi tar bort dig som kund hos oss genom att maila till order@harjeans.se eller ringa till 0680-24410.

Produktdata, pellets

Innehåll: 100% svensk träråvara
Diameter: 8 eller 6 mm
Längd: max 4 x d (32 eller 24 mm)
Fukthalt: <8%
Energivärde: >4,85 MWh/ton
Askhalt: 0,3%
Asksmälttemp IT: >1480°C

PELLETS

Vi tillverkar bränslepellets i egen produktionsanläggning!

Läs mer om vår värmepellets »

Värmepellets

Vi levererar klass 1-pellets på pall hem till er, frakt ingår i priset.

Vår värmepellets är paketerad i 52 påsar á 16 kg per pall, totalt 832 kg pellets per pall.

Välj hur du betalar

I vår webbshop betalar du via Klarna och kan välja att betala direkt, mot faktura eller att dela upp din betalning enligt de alternativ Klarna erbjuder.

Särskilda köpvillkor gäller.

Pelletsfrågor och svar

?

Funderingar om köpvillkor? Eller undrar du vad "askhalt" är? Svaret på det och mycket annat hittar du här pellets, frågor & svar>>.

Härjeåns Energi AB

Kundtjänst
Telefon: 0680 - 244 10
Vardagar 08:00-15:00
Lunchstängt 12:00-13:00

E-post: order@harjeans.se
Vi besvarar e-post inom 24 h vardagar.

Populära sidor hos oss:

Köpvillkor
Frågor och Svar

Här finns Härjeåns Energi:

Adress
Härjeåns Energi AB
Box 129
842 22 Sveg

Besöksadress
Torvgatan 1

Visa sidan i fullbredd Visa sidan i anpassad bredd